Tappio tuliaisina Vaajakoskelta

Gnistan matkasi sunnuntaina Vaajakoskelle, jossa tiedossa oli haasteellinen vierasottelu putoamista vastaan taistelevaa FCV:tä vastaan.

Tiiviisti puolustanut kotijoukkue ottikin selkeästi kolme pistettä lukemin 2-0 Gnistanin jäädessä kauas parhaastaan.
Gnistanin sairastupa tyhjenee hiljalleen, sillä FCV:tä saatiin mukaan 3 pitkään sivussa ollutta pelaajaa Christoffer Nybergin, Niko Tirkkosen ja Antti Uusitalon. Kolmikko aloitti ottelun vaihtopenkiltä.
Lainalla HIFK:sta oli viime sunnuntain tapaan ainoastaan Daniel Rantanen. Kultsu-pelissä esiintyneistä sivussa olivat loukkaantunut Teemu Pastila sekä Andreas Strandvall.
Ottelun suuntaviivat olivat heti alusta lähtien nähtävissä. Gnistanilla oli hankaluuksia murtautua maalipaikoille tiiviisti puolustanutta kotijoukkuetta vastaan.
Sen sijaan FCV hyökkäsi paikoitellen nopeasti tilaisuuden saadessaan.
Kun ottelua oltiin pelattu noin 8 minuuttia, sai FCV vapaapotkun aivan 16-rajan tuntumasta. Peetu Lintinen laukoi matalan laukauksen tolppaa hipaisten etukulmaan.
Gnistanin maalipaikat olivat koko ensimmäisen nelivitosen ajan kortilla. Sen sijaan räväkästi hyökännyt kotijoukkue aiheutti jatkuvasti päänvaivaa Kipinän puolustukselle.
Sama tahti jatkui toisella puoliajalla. Gnistan ei saanut syöttöpeliään toimimaan, eikä FCV:llä ollut suuria vaikeuksia pitää tehotonta Kipinää nollilla.
Gnistan haki 58 minuutilla lisävirtaa peliinsä vaihtamalla kehiin loukkaantumisistaan toipuneet Christoffer Nybergin ja Niko Tirkkosen. ”Toffe” otti oman paikkansa vasemman pakin tontilta ja ”Tiki” puolestaan vasemman laitalinkin paikalta.
Vaihtoon tulleen kärkipelaaja Mauricio Hopsun korvasi Kelechi Anyamele ja Mikko Jalkanen siirtyi Kristian Heinolaisen tilalle oikeaksi laitalinkiksi.
Vain muutaman minuutin päästä tästä Santtu Laaksonen laukoi pallon noin 20 metristä ohi Ville Saikkosen siirtäen FCV:n 2-0 johtoon.
Tirkkosen ja Nybergin myötä Gnistanin hyökkäyspeli koheni hieman ja pallollinen hallinta oli viimeisen 20 minuutin ajan Kipinällä.
Gnistan haki terävyyttä peliinsä Jonne Innalan tehdessä debyyttinsä Kipinän paidassa. Innala korvasi Mikko Jalkasen oikeana laitalinkkinä.
Kipinän hallinta oli kuitenkin edelleen näennäistä. Lisäksi tehottomuus vaivasi eikä palloa saatu edes puolityhjään maaliin, joten kotimatkalle lähdettiin tappio niskassa. Samalla ensi lauantaina kohdattava MP siirtyi sarjataulukossa Gnistanin edelle.
FC Vaajakoski – Gnistan 2-0 (1-0)
FC Vaajakoski: Lintinen 8′, Laaksonen 60′