Tappio tuliaisina Keravalta

Gnistan kävi kauden kahdeksannen vierasottelunsa lauantaina PKKU:n vieraana. Gnistan kohtasi voitonnälkäisen kotijoukkueen ja joutui taipumaan lukemin 4-2. Tappio oli Gnistanille kauden toinen.

Gnistanilla oli jälleen mukana HIFK:n lainapelaajia. Kalle Sotka ja Jesse Ahonen olivat avauksessa ja Milo Jung vaihtopenkillä. Muodostelmana oli tuttu 4-2-3-1. Maalilla oli Atte Otronen. Puolustuslinjan muodostivat topparit Marko Koskinen ja Pauli Loukola sekä laitapuolustajat Astrit Kabashi ja Alex Antikainen. Keskikentän keskustassa olivat Antton Koskinen ja Valte Vuorela. Laitahyökkääjinä olivat Joonas Kauti ja Jesse Ahonen. Kymppipaikalla oli Kalle Sotka ja kärkenä Teemu Pastila.
Ottelu alkoi PKKU:n merkeissä ja joukkue loi ensimmäisen maalipaikkansa jo avausminuuteilla. Punapaitojen vahva rynnistys vasemmalta laidalta ja keskitys maalille johtivat kuitenkin vain laukaukseen yli maalin.
Gnistanin ensimmäinen maalintekopaikka johti puolestaan heti osumaan. Teemu Pastila sai pallon rangaistusalueelle ja siirsi pallon noin 16 metriin Kalle Sotkalle, joka ampui pallon oikeaan alanurkkaan. Maali syntyi 11 peliminuutin kohdalla.
Tämän jälkeen mentiin enemmän tai vähemmän tasaisissa merkeissä noin 10 minuuttia, kunnes alkoi jälleen tapahtua.
Ensin PKKU sai vaparin 20 metristä, mutta Otronen torjui hienosti yläkulmaan suuntauneen laukauksen kulmapotkuksi.
Heti tämän jälkeen, noin 20 peliminuutin kohdalla, Gnistanin toinen maali näki päivänvalon. Teemu Pastilan vahva yksilösuoritus ja tarkka laukaus noin 20 metristä johtivat osumaan.
Loppuaika puoliajasta mentiin lievässä PKKU:n hallinnassa, mutta punapaidat eivät toistaiseksi päässeet tolppaa pidemmälle.
Gnistan suoritti puoliajalla ensimmäisen vaihtonsa. Riku Oras tuli oikeaksi laitapakiksi, tilaa hänelle teki loukkaantumisen vuoksi Astrit Kabashi.
Toinen puoliaika oli Gnistanille murheellinen. Keltapaitojen kahden maalin johto kuihtui viimeisen 30 minuutin kuluessa kahden maalin tappioksi.
Puoliaika alkoi vielä lupaavasti Gnistanin lievässä hallinnassa, mutta vapaapotkut ja lukuisat kulmapotkut eivät johtaneet lisäosumiin.
Gnistan teki ottelun toisen vaihtonsa puoliajan 62 peliminuutilla, kun Milo Jung korvasi Kalle Sotkan kymppipaikalle.
Lunta alkoi tulla tupaan ottelun 63. peliminuutilla. Miro Scwalenstöcker pääsi vasemmalta laidalta karkuun Gnistanin puolustuslinjan ollessa ylhäällä ja sijoitti hallitusti pallon oikeaan alakulmaan.
Kavennusmaali antoi punapaidoilla uutta uskoa ja peli kääntyi PKKU:n täydeksi hallinnaksi.
Tasoitusmaali syntyi 72 peliminuutilla, kun kotijoukkueen räväkkä tulokas Kristian Heinolainen ampui pallon vasempaan ylänurkkaan noin 20 metristä.
Voitonhimoinen kotijoukkue sai tasoitusmaalista vielä uutta puhtia ja oli lähellä maalia jo 80 minuutilla. Atte Otronen teki kuitenkin todellisen huipputorjunnan, kun PKKU:n hyökkääjä pääsi vapaasti laukomaan 5 metrin päästä maalista.
Tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta PKKU iski kuitenkin johtoomaalinsa. Toisen osumansa tehnyt Kristian Heinolainen ampui pallon verkkoon saatuaan irtopallon noin 20 metriin maalista. Maalin tullessa pelikellossa oli 81 minuuttia.
Gnistan ei toipunut enää tästä takaiskusta ja keltapaitojen tasoitusyritykset jäivät vaatimattomiksi.
Gnistan yritti vielä saada peliinsä uutta puhtia muuttamalla pelimuodostelman muotoon 3-5-2. Pauli Loukola tuli puolustajan paikalta vaihtoon ja tilalle tuli Miro Kauti. Milo Jung siirtyi kärkipelaajaksi ja Kauti laitaan.
Ottelu ratkesi lopullisesti PKKU:n neljänteen osumaan lisäajalla. Lauri Saari laukoi oikealta laidalta tulisesti vasempaan ylänurkkaan.
Päävalmentaja Mikko Eskelinen oli luonnollisesti pettynyt, erityisesti viimeiseen puolituntiseen:
– Kauden heikoin esitys. Totaalisen surkeat viimeiset 30 minuuttia. Pelimme identiteetti oli ihan hukassa. PKKU halusi enemmän ja ansaitsi voittonsa. Tosin 60 minuuttia peli oli ihan ok kontrollissa, sitten kolme järkyttävää pallon menetystä ja peli 3-2. Esitys ja tappio menee kuitenkin koko joukkueen piikkiin, mukaan lukien valmennus. Meidän pitää nyt katsoa peiliin, tehdä tarvittavat toimenpiteet joukkueen herättämiseksi. Nälkää pitää vielä löytyä ja sitä lähdetään ensi viikolla hakemaan.
– Pastin yksilösuoritus (0-2 maali) oli niitä harvoja positiivisia asioita tänään, kehaisi Eskelinen.
PKKU – Gnistan 4-2 (0-2)
PKKU: Schwalenstöcker 63′, Heinolainen 72′, Heinolainen 81′, L. Saari 90+2′
Gnistan: Sotka 11′, Pastila 20′