Gnistan 3-0 PKKU

Gnistan ja Kakkosen itälohkon Pallokerho Keski-Uusimaa kohtasivat lauantaina harjoitusottelussa Oulunkylässä. Gnistan vei ottelun nimiinsä 3-0 lukemin. Maalinteossa onnistuivat Marko Selin kerran ja Antton Koskinen kahdesti.

Molemmilla joukkueilla oli otteluun lähdettäessä paljon poissaoloja. PKKU:lla loukkaantumisten lisäksi myös sunnuntain A-junioreiden SM-karsintaottelu harvensi joukkuetta. Gnistanilla varsinkin laitapelaajista oli kova pula, kun viidestä vaihtoehdosta peräti neljä joutui jättämään ottelun väliin.
Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä Gnistanin pitäessä enemmän palloa, mutta hyviin maalipaikkoihin ei onnistuttu murtautumaan. Antton Koskinen täräytti pallon kerran kaukolaukauksella ylärimaan ja juuri ennen puoliaikaa Antton pääsi iskemään Keltaiset pilkulta johtoon. Keskityspalloon pyrkinyttä Tuomas Mustosta rikottiin tuomarin mielestä rankkarin arvoisesti ja Antton tykitti pallon pilkulta varmasti verkkoon ohi maalia vartioineen Kasperi Hirvosen.
Toista puoliaikaa oli takana alle kymmenen minuuttia, kun tauolla maalille Timo Aaltosen tilalle tullut Kristian Viitanen pääsi esittämään osaamistaan. Tuomari vei pallon pilkulle toistamiseen hieman heppoisen oloisen kaatumisen jälkeen ja rikottu Lauri Saari asettui itse vetäään rankkaria. Kristian oli hyvin mukana ja torjui Saaren yrityksen komeasti.
Gnistanin toisesta osumasta vastasi Marko Selin vaihdosta Jaakko Lepolan tilalle tulleen Samuel Woodwardin hyvän esityön jälkeen. Woody teki itselleen tilaa oikealla laidalla ja keskitti pallon PKKU-maalin edustalle, jossa Selin oli päineen välissä ja pukkasi pallon sisään.
Gnistanin peli pyöri toisella puoliskolla ensimmäistä paremmin, eivätkä vierailijat onnistuneet pitämään palloa kontrolloidusti tai luomaan hyviä tilanteita. Loppulukemat 3-0 iski keskikentällä koko ottelun peliä pyörittänyt Antton Koskinen. Anttonin kulma vasemmalta puolelta leijaili komeasti suoraan sisään takatolpan viereen.
Erkka V. Lehtola oli varsin tyytyväinen omiensa suoritukseen.
– Tärkein tavoite täyttyi, eli joukkue oli viime pelejä liikkuvampi, aggressiivisempi ja ilmeeltään raikkaampi. Tietysti myös tulos ja kolme komeaa maalia lämmittävät, Lehtola summaa.
– Onnistuimme hyvin oman maalin edustan puolustamisessa, mutta etenkin hyökkäyskolmanneksella pystymme vielä parantamaan. Hienoa, että myös moni yksittäinen pelaaja esiintyi edukseen. Esimerkeistä käyvät todella energisesti laidallaan luudannut Asse Kabashi, vahvasti keskellä pelannut Antton Koskinen sekä puoliksi matsin pelanneet maalivahdit Timo Aaltonen ja Krisu Viitanen.
FC Gnistan 3-0 PKKU