Maaliton tasapeli kauden päätösottelussa

JäPS ja Gnistan päättivät Kakkosen sarjakautensa keskinäisellä kohtaamisella. Ottelu käytiin Järvenpään keskuskentällä lauantai-päivänä. Syksyisen koleassa, mutta aurinkoisessa säässä ottelu piti sisällään yhden paitsiona hylätyn Gnistan-maalin, mutta lopputulemana oli lopulta maaliton tasapeli.

Gnistan sai kokoonpanoon pitkään loukkaantuneena olleen Joonas Kautin sekä myös Miro Kautin. Molemmat veljeksistä aloittivat pelin vaihtopenkiltä. Uusia poissaolijoita ei ollut, joten Gnistan pääsi otteluun parhaalla, saatavissa olevalla kokoonpanolla.
Gnistan otti ottelun heti halliintaansa tutulla lyhytsyöttöpelillään ja loi ottelun ensimmäisen maalipaikan. Niko Tirkkonen pääsi vasemmalta läpi ja ampui pallon ylärimaan.
JäPS loi ensimmäisen maalipaikkansa noin 20 minuutin pelin jälkeen. Hyökkäys vasemmalta laidalta johti kuitenkin siihen, että sinipaitojen hyökkääjä laukoi noin 16-rajan tuntumasta pallon yli maalin.
Keltapaidat pääsivät pallon kanssa hienosti hyökkäysalueelle, mutta usein se viimeinen, ratkaiseva syöttö epäonnistui ja lupaavalta näyttänyt hyökkäys kuivui kasaan.
Noin 35 peliminuutin jälkeen Gnistan sai kulmapotkun vasemmalta. Lyhyenä pelatun kulmapotkun jälkeen Alex Antikaisen keskitys löysi Teemu Pastilan, joka laukoi matalan laukauksen oikaan alanurkkaan. Tuomari näytti jo maalia, mutta linjatuomari liputti tilanteen paitsioksi. Näin Gnistanin johtomaali hylättiin paitsiona.
Toinen puoliaika eteni jälleen Gnistanin hallitessa palloa, mutta sopuisa tasapeli tässä panoksettomassa ottelussa leijui ilmassa.
Puoliaika tarjosi kaikkiaan kolme identtiseltä paikalta saatua vapaapotkua aivan 16-rajan tuntumasta. Gnistanilla oli kaksi tällaista vapaapotkua ja JäPSillä yksi.
Gnistanista laukoivat Valte Vuorela sekä Kalle Sotka, mutta molemmat laukaukset painuivat selkeästi maalin yli. Myös JäPSin vapari leijaili yli maalin oikean ylänurkan.
Puoliajan vaarallisin maalipaikka oli JäPSillä noin 70 peliminuutilla, kun sinipaitojen hyökkääjä pääsi laukaisupaikkaan rangaistusalueella. Ville Saikkonen onnistui kuitenkin torjumaan keskelle kohdistuneen laukauksen.
Gnistanin paras maalipaikka siunaantui jälleen Niko Tirkkoselle. Astrit Kabashi keskitti pallon rangaistusalueelle ja Tirkkonen pääsi puskemaan, mutta puski pallon ohi maalin.
Gnistan haki lisäenergiaa kentälle pelaajavaihtojen myötä. Ottelun 65. ja 66. peliminuuteilla nähtiin kaksi ensimmäistä vaihtoa, kun Santtu Toiviainen vaihdettiin keskikentän keskustasta vasempaan laitalinkkiin Miro Kautiin. Vain minuutti myöhemmin Niko Tirkkonen teki Kautille tilaa vasemmalla laidalla, kun hänet vaihdettiin kärkipelaaja Sami Okkoseen. Teemu Pastila tippui kymppipaikalle ja Kalle Sotka keskikentän pohjalle.
Kolmannen vaihdon myötä Joonas Kauti teki paluun kentälle pitkän loukkaantumisen jälkeen. Hän tuli oikeaksi laitalinkiksi Janne Arolinnan tilalle, kun ottelua oltiin pelattu 77 minuuttia.
Kausi päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin, joten Gnistanin kauden pistemääräksi muodostui lopulta 46 pistettä. Tällä pistemäärällä Gnistan sijoittui lopulta Etelälohkon toiseksi.
– Peli kulki kokoajan meidän hallinnassa ja paikkoja oli tehdä 2-3 maaliakin. Ilme joukkueella oli hyvä ja kausi sai ihan ok päätöksen, summaa päätöspelin päävalmentaja Mikko Eskelinen.
– Nyt joukkue lataa ansaitusti akkuja ja taustalla rakennetaan jo ensi kauden joukkuetta, päättää Eskelinen.
JäPS – Gnistan 0-0 (0-0)